Ikke kategoriseret

2 salater med de grove grøntsager

Grove grøntsager mætter godt for få kalorier, de grove grøntager som kål, rodfrugter og bælgfrugter har et højt indhold af fibre der har betydning for bland andet.
-vægtregulering
-regulering af blodsukker
-kroppens fedt og kulhydrat stofskifte

Mange af de grove grøntsager kræver dog forberedelse før man kan spise dem, modsat de fine grøntsager som f.eks. agurk og salat, men til gengæld holder de sig bedre end en skål grøn salat der hurtig bliver lidt slatten, en skål kål salat holder sig fint et par dage i køleskabet.

Herunder får du 2 salater af den grove slags, der sagtens kan overleve et par dage køleskabet, så er der også til madpakken.
Den ene er med kogte rødbeder den anden med dampet broccoli og de passer stort til et alt.

Broccoli salat:

1 buket broccoli skåret i buketter og stilken deles i 4 dele på den lange led, dampes i en smule vand med salt i ca 1,5 minut, hæld vandet fra og hæld koldt vand over for at køle dem af, hæld vandet fra. Skær stilken i skiver
Og fordel broccolien i et fad eller skål og hæld 1 spsk olivenolie og 1 tsk hvidvinseddike over, og vend det rundt smag til med salt og peber, drys sesamfrø og rødløg i skiver over.

Rødbedesalat:

1 stor eller 3 små rødbeder koges i vand i ca 45 minutter, hæld vandet fra og hæld koldt vand i gryden med rødbederne, når rødbederne er kølet af kan skrællen nemt smuttes af med fingrene.
Skær enderne af rødbederne og skær rødbederne i tern og lig dem i en skål.
Hæld 1 spsk olivenolie og 2 tsk balsamico over, smuldre 100 g feta og hak et bundt persille vend det hele rundt og smag til med salt og peber.