Sundekostvaner

Banh Mi

Ved at planlægge en lille smule, har du fastfood på den fede måde. Ved du, at der en aften hvor tiden du kan bruge i køkkenet er knap, så forbered dig ved at få kødet i marinade dagen før, og svupti vupti, kan du servere en velsmagende byg selv sandwich aftenen efter, med minimal brug af tid i køkkenet.

8 kurvertflute

Marinade:

2 cm frisk ingefær

3 spsk sojasovs

3 spsk brun farin

2 spsk fiskesovs

1 fed hvidløg

2 stilke citrongræs

500 g svinemørbrad

Skræl og hak ingefær og hvidløg fint, fjern de yderste lag af citrongræsset og hak resten fint. Rør sojasovs, brun farin, fiskesovs sammen tilsæt ingefær, hvidløg og citrongræs og rør sammen. Afpuds mørbraden for sener og fedt og skær i tynde skiver, bland det i marinaden og stil køleskabet mindst 1 time men gerne natten over.

Chilimayonnaise:

1 dl mayonnaise

Ca 2 tsk srirachasauce

Rør mayonnaisen med srirachasauce, smag til hvor stærk du vil have den.

2 gulerøddder

½ agurk

1 bundt koriander, kun bladende

2 lime i halve

Evt agurkerelish

Skær gulerødder og agurk i tynde skiver på den lange led og derefter i tynde bjælker.

Steg mørbraden på en varm pande 3-4 minutter på hver side i olie.

Varm flutene.

Anret de forskellige dele på et fad eller skærebræt, sæt på bordet og lad saml selv Banh Mi festen begynde.