Sundekostvaner

Salat med kylling og Chorizo

Æbleskiver og julefrokoster fylder godt op i december, og det skal der være plads til, men giv din mave en pause fra det tunge danske køkken og nyd en salat der både er skøn for øjet og god for maven.

3 røde peberfrugter
1,5 spsk olivenolie
2 stk kyllingebryst med skind
3 spsk honning
1 fed hvidløg, presset
2 citroner, saft samt revet skal fra den ene
120 g stærk chorizo pølse, skåret i tynde skiver
1 ds cannellini bønner, drænet og skyllet
1 ps spæde salatblade eller ditto grønkål
225 g cherrytomat i halve, gerne gule og røde
1 spsk kapers
1 spsk sherry eddike
3 spsk oliven olie
25 g bredbladet persille, grofthakket

Opvarm ovnen til 230 grader.
Pisk en marinade sammen af, citronskal og juice fra 1 citron, honning, hvidløg og 1 spsk oliven olie, læg kyllingebrysterne i en skål og fordel marinaden over og lad stå 30 minutter.
Placer peberfrugterne på en bageplade med bagepapir og gnid ½ spsk oliven olie på dem og bag dem 30 minutter vend dem halvvejs, indtil de er ”brændte” og læg den derefter i en frysepose luk til og afkøl.
Skru ovnen ned på 160 grader.
Varm en pande og steg kyllingen med skindsiden nedad over middel varme i ca 5 min. til skindet er sprødt, læg dem på en bageplade og bag i ovnen ca. 20 min. til de er gennemstegt, lad derefter kyllingen hvile på et skærebræt.
Tør panden af og steg chorizoen over middel varme til den er sprød, brug en hulske og læg chorizoen på fedt sugende papir.
Skru ned for varmen på panden og steg bønnerne i fedtet fra chorizoen i ca 15-20 min. til de er sprøde, rør af og til.
Pil skindet af peberne, fjern kernerne og skær dem i strimler.
Læg salaten på et fad, skær kyllingen i skiver læg dem på salaten, fordel peberfrugt, chorizo, tomater, kapers og de sprøde bønner over.
Pisk en dressing sammen af, sherry eddike, oliven olie og saften fra den sidste citron, smag til med salt og peber og hæld over salaten. Drys med den hakkede persille.

velbekomme

www.sundekostvaner.dk