Ikke kategoriseret

Rissi frutti tutti

Ris dessert a la rissi frutti, er god som dessert eller som en eftermiddagssnack, jeg har valgt at bruge vanilje skyr da den er fastere i konsistensen end yoghurt, men skyr er som sådan ikke et sundere alternativ til yoghurt. Skyr indeholder over dobbelt så meget protein end yoghurt og derfor er kalorieindholdet i skyr også højere end i almindelig yoghurt. Men da skyren her erstatter fløde er skyren absolut et sundere alternativ. Da kiloprisen på vanilje stang i øjeblikket er skyhøj, har jeg valgt at bruge vaniljesukker, men har du et lager af stangen så brug den endelig. Jeg har toppet min risdessert med rabarber syltetøj, selvom det mest ligner stikkelsbær.

Rissi frutti til 4 pers eller flere dage.

Kold risengrød lavet af 2 dl grødris og ½ l minimælk.
2,5 dl skyr med vanilje
½ dl mandelsplitter eller ½ dl grofthakkede mandler
Vanilje sukker efter smag, kan udelades hvis du synes der er rigelig vanilje smag i skyren.

½ spsk syltetøj pr person. Smagen bestemmer du selv.

Bland det hele sammen og smag til med vaniljesukker. Ved servering ca 1 dl pr person og top med ½ spsk syltetøj.