Ikke kategoriseret

Laks med sprød topping

Fedt er vigtig, da det indgår i mange af kroppens funktioner b.la. til hormon produktion, opbygning af cellemembraner, samt i forbindelse med optagelse af de fedt opløselige vitaminer: A, D,E og K. Derudover er fedt god for fordøjelsen og en vigtig energikilde. I en varieret kost skal der både være enkeltumættet fedt der bl.a. kommer fra bl.a. rapsolie, olivenolie, nødder og avocado og flerumættet fedt du få fra fede fisk som laks og makrel.
Her får du en super hurtig og nem opskrift, der indeholder begge typer fedt. Bonus er, at det smager skønt.

Det er der ingen ben i.

Giv en ordentlig gang grøntsager til.

Laks med sprød topping og vilde ris

200 g ris blanding med vilde ris
1 håndfuld finthakket bredbladet persille
1 citron, skal og en smule saft, resten skæres i 4 både
1 stor håndfuld brøndkarse, groft hakket
75 g brødkrummer
2 spsk oliven olie
4 lakse fileter

Server med grønne bønner eller broccoli.

Opvarm ovnen til 200 grader.
Kog risene efter anvisning på pakken, når de er kogt hældes evt overskydende vand fra, og bland halvdelen af persillen, en smule citronsaft, brøndkarse og ½ spsk olivenolie i og sæt til siden.
Bland brødkrummerne med resten af persillen, citronskal, de 2 spsk oliven olie og salt og peber. Læg laksen på en bageplade med bagepapir og pres brødkrummeblandingen ovenpå. Bag i ovnen i 15 minutter, indtil de er gyldne og gennemstegte.
Server med ris, citron både og grøntsager.