Sundekostvaner

Tian

En nem ret der kan være hovedpersonen sammen med en salat og et godt stykke brød. Men Tian kan også bruges som tilbehør til kylling, fisk eller oksekød. Skulle der være en rest tilbage kan den sagtens spises kold til frokost dagen efter.

2 courgetter-rives på det grove råkostjern, salt dem og lad dem stå 5 minutter, pres vandet fra.

1 løg- hakket

1 fed presset hvidløg

1 spsk hakket persille

250 g kogte ris

1 dl fløde

150 g revet ost (blanding af mozzeralla og parmesan)

Rasp og ekstra ost til gratinering.

Steg løg og courgetter et par minutter i en gryde med olie, tilsæt hvidløg, persille, ris, fløde og ost. Rør det hele sammen og smag til med salt/peber. Hæld det i et ildfast fad og drys rasp og ost over, gratiner i ovnen ca. 10 minutter ved 200 grader til toppen er sprød og brun.