Sundekostvaner

Aubergine ruller

De fleste har en håndfuld retter de altid vender tilbage til, en slags sikkerheds opskrifts samling der ligger på rygraden og som vi ved alle kan lide og som ikke kræver en masse energi at tilberede. Denne opskrift er en af mine, det er comfort food på linje med mac&cheese, mad der kan spises henslægt på sofaen med benene under et tæppe. Server retten med et godt stykke brød.

2 store eller 3 mellemstore auberginer

2 spsk olivenolie

Salt

250 g ricotta

2 spsk olie

Revet skal fra ½ citron

1 lille håndfuld parmesan, revet

Tomatsovs

1 løg

1 fed hvidløg

2 dåser hakkede tomater

1 spsk tørret timian

1 spsk tørret oregano

Salt/peber

Fyld

1 løg

2 fed hvidløg

200 g brune champignon

200 g grov bulgur

½ l hønsebouillon

Salt/peber

1 håndfuld bredbladet persille, grofthakket

Til toppen

1 håndfuld revet parmesan

1 håndfuld basilikum, grofthakket

Skær auberginerne i ½ cm tykke skiver læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl med olivenolie og drys med salt, bag dem møre i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Tomatsovs

Hak løg og hvidløg og steg dem i olie i en gryde til de er klare tilsæt hakkede tomater og krydderier og lad sovsen simre ca. 15 minutter. Smag til med salt/peber

Fyld

Hak løg og hvidløg, skær champignon i små tern. Steg løg og olie i en gryde et øjeblik, tilsæt champignon og steg videre i 5 minutter, tilsæt bulgur og bouillon, salt og peber. Koges i 15 min under låg. Tag gryden af varmen og smag til med salt/peber rør persillen i.

Pisk ricottaen med parmesan, salt, peber og citronskal, smør ricottaen på aubergineskiverne og læg 1 spsk fyld på den tykke ende af auberginen og rul fra den tykke ende. Hæld tomatsaucen i et ildfast fad og læg auberginerullerne ovenpå, hæld en anelse olivenolie over rullerne og drys med parmesan. Bag i ovnen 200 grader i ca. 15 minutter til osten er sprød og gylden. Hak basilikum og drys over.