Sundekostvaner

Brød

stecca med fyld

Det ernæringsmæssige bedste brød er uden tvivl det der er bagt med fuldkorn, det mætter mere og fibrene gør underværker for din fordøjelse. Men helt almindelig hvedemel får dejen til at hæve på den helt rigtige måde, og brødet ender med en sprød skorpe og de helt rigtige hævehuller. Disse brød er en udgave af italienske stecca brød, det kræver ikke at du er en mester i at ælte dej og bestå glutenprøven, bare rør det hele sammen og lad hæveprocessen gå igang. Opskriften på dejen er fra Den store bagebog fra Amo, fyldet kan variere efter smag og fyldet på disse brød er hvad jeg havde i mit køleskab. Spis dem som de er eller server dem til en god salat, en suppe eller til noget lækkert pålæg.

Spis mest brød bagt af fuldkorn og det hvide brød af og til.

5-6 brød

600 g hvedemel

5 dl vand

10 g gær

2 tsk salt

Opløs gæren i vand i en skål og tilsæt salt, rør melet i lidt ad gangen til du har en klæbrig dej.

Dæk skålen med husholdningsfilm, og stil til hævning 2-3 timer.

Hæld dejen ud på et meldrysset bord og fold dejen et par gange og form en kugle, der deles i 6 lige store dele, træk hver del til et langt fladt brød, der i længde passer til en bageplade på den smalle led. Læg brødene på en bageplade beklædt med bagepapir og dæk med et viskestykke og lad dem hæve 1 time. Og opvarm ovnen til 250 grader alm. ovn 230 grader varmluft ovn.

Tryk fyldet ned i dejen, pensl brødene med olie og kværn peber over sæt straks brødene i ovnen. Bag 12-14 minutter.

Forslag til fyld:

  • rødløg i kvarte og revet cheddar
  • gedeost og balsamico eddike
  • squash i tynde skiver, timian og revet mozzarella
  • tomat i skiver, oregano, revet parmesan og kapers
  • kartoffel i tynde skiver og rosmarin