Sundekostvaner

Ærlige ord om hvad en fryser kan gemme og opskrift på salat med glemt and.

Nå jeg laver madplan for en uge, rummer den ærlig talt kun mad jeg har lyst til at spise. Det betyder at min fryser hurtig kan blive det glemte skatkammer, der ligger råvare jeg har købt på tilbud og tænkt det får jeg brugt i løbet af ingen tid, men virkeligheden er en anden, det der kommer i fryseren bliver hurtigt glemt, rester der frosset ned, hjemmebagt brød, is, kager, kød og temmelig meget andet og jeg bliver først mindet om det, når jeg stå med det problem at fryseren er proppet og mit nye super køb skal mases ned i en fryserskuffe eller jeg har købt ærter der allerede ligger 2 poser af i det iskolde skatkammer.
Sidste uge gav jeg mig selv den udfordring at jeg hver dag skulle bruge mindst en ting fra fryseren. Fryseren blev ryddet op, en liste blev lavet hvor hver ting blev sat i en mad kategori, dvs, brød, kød, fisk, grønt osv. Og det er lykkedes, fryseren er ikke tom, men det der ligger bliver velventileret og jeg ved at der ”kun” ligger 1 ½ pose grønne ærter tilbage.
I bunden af en skuffe lå et ensomt lillebitte glemt andelår, dette lillebitte andelår passede dog perfekt til salat til 2 personer, indrømmet der var ikke meget kød, men de grove grøntsager i salaten gjorde at det mættede fint

2 håndfulde fintsnittet rød spidskål
2 håndfulde snittet romaine salat
1 æble i tern
½ blomkål i så buketter
4 cornichon i tern
10 mandler hakket
1 andelår
3 gulerødder, gerne i forskellige farver.
Granatæble.

Dressing:
4 spsk olivenolie
1 tsk æbleeddike
1 tsk grov sennep
2 tsk honey mustard
Salt/peber

Varm ovnen op til 200 grader, skræl gulerødderne og skær dem i skiver på langs, læg gulerødderne på en bageplade med bagepapir og hæld 1 spsk olie, ½ spsk honning og salt og peber over, bag dem i ovnen ca. 20 minutter.
Steg andelåret på en pande ca 10 min på hver side, lad det køle af til du kan pille kødet fra benet.
Skær granatæblet over og bank kernen ud ved at slå med bagsiden af en ske på skallen af granatæblet.
Fordel salaten og grøntsager i 2 skåle, hæld dressingen over og fordel mandler, granatæble, æble, cornichon og and og server.

velbekomme