Sundekostvaner

Wraps med blomkål

Jeg elsker humus, jeg spiser det på rugbrødschips, gulerødder, riskiks, til falafel, i pitabrød og meget mere. Nogle gange er den hjemmelavet og andre gange er lysten til humus så stor at jeg ikke kan overskue at lave den selv og så bliver det en købe humus, så lad dig ikke afskrække af at du skal lave din egen humus til disse wrap, prøv det hvis du orker eller køb den humus du bedst kan lide.
Tzatzikien er lavet til min smag, så tilsæt endelig mere hvidløg hvis det er det du kan lide.

Mængden er til 4 små wraps, så gang op alt efter hvor mange I er eller hvor stor sulten I er.

Wraps fyldt med grønt

½ blomkålshoved delt i små buketter
1 spsk olivenolie
1 tsk spidskommen
1 stor gulerod
3 håndfulde fint strimlet spidskål
4 små hvede eller fuldkorns tortilla
Evt kebabmandens chilidressing

Læg blomkålen på en bageplade beklædt med bagepapir, fordel olien over blomkålen og drys spidskommen, salt og peber på. Bag i ovnen ved 200 grader i ca 20 minutter til blomkålen er mør og lysebrun.

1 spsk tahin
½ tsk røget paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk salt/peber
saften af ½ citron
1 spsk olivenolie
Vand til en passende konsistens ca ½ dl

Skræl guleroden, brug derefter kartoffelskrælleren og skræl guleroden så du få lange strimler.

Min Ultimative Humus

1 ds kikærter
1 spsk tahin
½ tsk røget paprika
1 tsk spidskommen
1 tsk salt/peber
saften af ½ citron
1 spsk olivenolie
Vand til en passende konsistens ca ½ dl

Skyl kikærterne, put det hele, undtagen vandet, i en blender eller foodprocessor og kør derudaf, tilsæt vandet gradvist til du har den konsistens du kan lide.

Tzatziki

2 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg
1 spsk olivenolie
Salt/peber
1 agurk

Bland yoghurten med presset hvidløg, olie, salt og peber lad dressing stå et par minutter og smag til. skær agurken igennem på den lange led og skrab kernerne ud, riv agurken på den grove side af rivejernet, tag håndfulde af den revne agurk og pres så meget vand ud som muligt, tilsæt den til din dressing.
Smør en stribe humus på midten af tortillaen derefter lægges spidskål, gulerod, tzatziki og på toppen den stegte blomkål. Prikken over i’et et par klatter chilidressing som kebabmanden laver den.

Velbekomme