Sundekostvaner

mandel-dadel kugler

Alle kender udtrykket at være sulten for sjov. Man er ikke sulten efter rugbrød, men man trænger til noget, helst noget sødt der trigger vores belønings center i hjernen, disse dadelkugler er et bedre alternativ til chokolade og kage men kalorieindholdet er højt så nup kun et par stykker og nyd dem.

150 g mandler
150 g dadler uden sten
1 spsk kokosolie
½ spsk kakaopulver
½ tsk rom essens eller vanilje essens (eller efter smag)


Kokos til at trille i. Hak mandlerne i en foodprocessor til de er finthakkede, tilsæt dadler, kokosolie, kakao og essens og kør igen til massen samler sig, hvis massen er meget tør så tilsæt en lille smule vand. Form kugler af massen svarene til en stor teske fuld, tril kuglerne i kokos og sæt dem i køleskabet ½ times tid til de bliver faste.